Reviews

Hoe heb je mijn coaching/begeleiding ervaren?
Wil je hieronder je reactie geven?

Jouw reactie:

Ervaren en doelgericht met een groot netwerk

17 januari 2024

Esther heeft onze autistische zoon erg goed begeleid in een belangrijke fase van zijn leven waarin hij een passende dagbesteding moest vinden en een geschikte plek om (begeleid) te wonen.

Esther luistert goed, ze kijkt echt naar de persoon en wat hij/zij nodig heeft.

Ze heeft veel ervaring (o.a. autisme) en een groot netwerk. Ze is direct en doelgericht, indien nodig gaat ze buiten gebaande paden. Ze heeft geen 12 tot 5 mentaliteit en is nagenoeg altijd bereikbaar. Ze staat direct klaar als het nodig is.

Kortom zo’n ambulante begeleiding wensen wij voor iedereen die het nodig heeft.

Esther, heel erg bedankt!!

Anoniem

Zonder Esther was het niet gelukt

25 mei 2023

Esther heeft mijn dochter en mij enorm geholpen. Mijn dochter zat op een dood spoor binnen een speciaal onderwijstraject. Wij waren ervan overtuigd dat mijn dochter beter terug zou kunnen gaan naar een reguliere middelbare school, maar de schoolleiding zag dit niet zitten. Dankzij Esther is het gelukt om de schoolleiding te overtuigen dat mijn dochter een kans zou moeten krijgen. Het gaat nu erg goed met haar. Ze is begonnen in 3 mavo en mag komend schooljaar zelfs naar 4 havo!

Esther bedankt!

Bas Verlaat

No-nonse persoonlijkheid die wars is van bureaucratie

24 januari 2023

Tijdens een heftige periode binnen ons gezin kwam Esther ons te hulp. Ik had al langere tijd het vermoeden dat ik misschien ASS had, maar kon mij tot dantoe goed redden. Echter werd vlak na het kort op elkaar krijgen van twee kinderen mijn partner ziek. Ik overzag het allemaal niet meer. Via haar website kwam ik bij haar terecht. Met haar pragmatische aanpak heeft zij mij begeleidt in het mijzelf opnieuw leren kennen na de diagnose ASS, weer vertrouwen te krijgen in mijn eigen kunnen en het moeder zijn en diende zij ook als tolk naar mijn partner en werkgever toe. Ze staat altijd voor je klaar!

Esther heeft een warme, no-nonse persoonlijkheid die wars is van bureaucratie. Bij haar draait het om de persoon en diens naasten en deze in hun kracht zetten. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn haar doelen en dat is bij ons zeker gelukt! Esther, bedankt!

Anoniem

Luisterend oor

23 juni 2022

10 jaar terug zijn ik en mijn kinderen terecht gekomen in een behoorlijk nare,moeilijke situatie. Al ons vertrouwen in mijn nieuwe partner gestoken en er na 2 jaar achter komen dat hij ons wel erg gebruikte/misbruikte,zowel fysiek als geestelijk. Meerdere instanties zagen dat ik moeilijk uit deze relatie kwam,omdat ik dácht dat het wel goed zou komen. Dat kwam het niet en het ging van kwaad tot erger. Tot mensen mij Esther aanbevolen, nou ik ben nog nooit zo sterk in mijn schoenen komen te staan. Ik durf weer nee te zeggen, mijn leven telt ook ik hoef niet te leven voor anderen(behalve je eigen kinderen)ik hoef mij niet fysiek hardhandig te laten behandelen als ik iets niet wil. En ik heb de stap genomen om de enorm toxische relatie te beëindigen. Nu een jaar later, geniet ik weer, mijn kinderen lachen weer,we genieten van het leven. En niémand mag jou of je kinderen ooit fysiek of geestelijk misbruiken! Dat heb ik geleerd van Esther,en daarom kan ik Esther iedereen aanbevelen in wat voor situatie je ook zit. Ze helpt, ze luistert, en werkt niet zoals veel instanties wel doen uit een boekje met tig mensen eromheen maar vanuit haar eigen ik en dat is het mooiste.

Anoniem

Warm en pragmatisch!

19 mei 2022

We mochten na de diagnose van onze oudste zoon begeleiding krijgen van Esther. Een verademing, geen cursus, avondvullend, massaal maar persoonlijk, gericht en pragmatisch. Precies op maat voor ons gezin. Zonder nadruk op enkel problematiek maar juist ook inzet van de sterke kanten. Haar kennis en ervaring zijn enorm helpend want het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden.

R.K. en gezin

Fijne samenwerking

18 maart 2021

Fijn samengewerkt met Esther om begeleiding te geven aan een medewerker van ons. Het was voor haar ook een nieuwe constructie, maar met haar flexibiliteit en expertise een mooie begeleiding neer gezet!

Georgia

Goed doorverwezen!

18 februari 2021

Ik heb Esther benaderd met de vraag of zij mij kon begeleiden voor mijn Autisme. Wij hebben elkaar 3x gezien. Esther is ook nog een keer mee geweest naar m’n psycholoog. Heel fijn! Na wat bezoeken en gespreken vond Esther eigenlijk dat bij mij een andere soort begeleiding beter zou passen. Dus heeft ze mij gekoppeld aan een bekende collega van haar die met paarden coacht. Wij hebben kennis gemaakt en dat klikte. Heel fijn dat Esther iemand wist te vinden die mij verder kon begeleiden! Bedankt daarvoor!

Maks

Goede begeleiding en open voor feed-back

15 juli 2020

De coaching van mijn volwassen autistisch kind was wel bijzonder.

Via het WMO heeft mijn kind Esther als coach uitgezocht. Ze had hulp nodig, omdat ze haar verhaal niet kwijt durfde of kon.

In het begin vond mijn trans-dochter het even wennen om vertrouwelijk te zijn met iemand die ze niet kende en die anders reageerde dan ze wellicht verwachtte. Dit heeft ze met Esther bespreekbaar gemaakt en daarna ging het heel goed.

Esther heeft geholpen bij het uit de kast durven komen en begeleid bij het huisartsbezoek en zaken regelen, ook voor de stap naar scholing.

Esther heeft mij, als moeder, in overleg met mijn trans-dochter, telkens op de hoogte gehouden. Ze is een grote steun in de stap, die gezet diende te worden, geweest.

M.H.

Accuraat

15 juli 2020

Via het WMO heeft mijn jong volwassen kind hulp gekregen en Esther uitgezocht als coach.

De problematiek, die ze had was niet eenvoudig.

Hiervoor kwam Esther hulp bieden.

Esther luistert en vraagt door, zodat ze tot het punt komt ‘waar het om draait’ en zoekt de wegen waar de oplossing te vinden is. Ze gaat mee om te begeleiden, daar waar ondersteuning nodig is. Uiteindelijk tot de client zelf verder kan, in ons geval.

Bij ons is ondersteuning geweest naar diverse instanties, waaronder naar gezondheidszorg en naar scholing.

Een goed resultaat.

Henk

Veel expertise en contacten

16 mei 2020

Esther is mijn coach ivm autisme. Ik heb ook kinderen met autisme. Doordat zij veel kennis en ervaring met autisme heeft, kon zij mij goed helpen. Ze besteedt aandacht aan het feit dat er bij autisme verschillende ontwikkelingen naast elkaar lopen en dat een kind op het ene gebied verder kan zijn dan op het andere gebied. Dat vond ik helpend. Daarnaast heeft ze in Apeldoorn veel contacten en kent ze veel mensen. Dat is handig en daardoor kan ze ook goed meedenken als je ergens naar op zoek bent. Tot slot vond ik het fijn dat ze meegaat naar gesprekken, bijvoorbeeld op school van de kinderen of met mij mee naar het UWV.

Mirjam

Wanneer je rust in je hoofd wilt

6 maart 2020

Ik ben bij Esther terecht gekomen via het WMO loket. Door omstandigheden kon ik zelf niet meer mijn dagelijkse dingen regelen zonder daarbij enorm in de stress te raken. Na een scheiding kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht waardoor ik dingen niet meer helder kon zien en mijn energie op raakte.

Na een gesprek met het WMO loket kreeg ik een indicatie voor begeleiding en is Esther mij toegewezen.

We hadden eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik was en die was er.

Esther komt eens in de week bij mij en dan nemen we de dingen van die week door.

Als er naar instanties gebeld moet worden zit Esther erbij en zetten we de telefoon op luidspreker zodat zij ook meekrijgt hoe een gesprek verloopt en kan zich dan ook inmengen in het gesprek wanneer er onduidelijkheden zijn of zij aan mij ziet dat de spanning op begint te lopen.

Dit alles gebeurt uiteraard na goedkeuring van de persoon aan de telefoon zodat het transparant blijft voor iedereen.

Na een aantal weken merkte Esther op ( ik had de diagnose borderline) dat zij het idee had dat ik een mis diagnose had gekregen en dacht dat autisme eerder bij mij van toepassing was.

Zij heeft hier zowel privé als zakelijk mee te maken en heeft een dusdanige kennis hiervan dat zij dit kon herkennen.

Ik was toen nog in een praatgroep bij GGnet en heb dit daar aangekaart bij mijn contact persoon, deze wuifde dit redelijk vlot van tafel om diverse redenen.

Esther was van mening dat ik een second opinion bij een anderen instelling moest vragen (als ik daar achter stond).

Zo gezegd zo gedaan is zij op zoek gegaan en kwamen we bij het UMC in Utrecht uit.

Uiteindelijk kreeg ik toch een verwijzing van het GG-net in Apeldoorn en heb ik diverse testen gehad.

Daaruit bleek dat ik inderdaad autisme heb (wat bij vrouwen vaker over het hoofd wordt gezien).

Door de doortastendheid en oplettendheid van Esther is een foute diagnose (en therapieën) van ruim 30 jaar in klap weer recht gezet en ga ik nu de juiste en gerichte therapie volgen.

Zij stuurt mij ook links en leent mij boeken met informatie over autisme zodat ik er zelf ook meer zicht op krijg.

Ik ben haar erg dankbaar voor haar doorzettingsvermogen, ook heb ik nu voor het eerst het gevoel dat ik eindelijk door een hulpverlener serieus genomen word.

Zij luistert niet alleen, zij hoort mij ook echt omdat zij zich serieus inzet en passie heeft voor haar werk.

Dit alles heeft geresulteerd in veel meer rust in mijn leven en overzicht.

Ik gun iedereen die vastgelopen is iemand als Esther

Anoniem

Als het op school niet meer lukt!

15 januari 2020

Vorig jaar liep onze zoon (PDD-NOS)vast op voorgezet onderwijs. De overstap van basis onderwijs op een kleine dorpsschool naar een school in de stad was te groot en te overweldigend. Onze zoon zat thuis en het lukte niet meer om naar school te gaan. Via CJG kregen we het voorstel om een levenscoach te zoeken. Esther kwam met hele praktische oplossingen. Samen met onze zoon ging ze naar school, kort gesprek met de leerkrachten. Gewoon uitleggen wat hij nodig had. Het vertrouwen en begrip. Uitleg waarom hij soms het lastig had, een time-out kaart met daarop de stappen die hij kon nemen, maar vooral om begrip vragen en onze zoon kreeg het vertrouwen weer terug. Esther ging mee naar gesprekken die wij als ouders hadden op school. Op school wordt je gezien als ouder die zich teveel zorgen maakt om het kind. Natuurlijk is dat ook zo maar door de aanwezigheid van Esther die dan op het moment dat je zelf het niet meer weet, je aanvult in een gesprek en ook natuurlijk aanwezig is als professional maakt dat ook school het niet meer alleen ziet als een “lastige” ouder met een “lastig” kind. Helaas is het niet gelukt om op deze school te blijven maar ook in de overstap naar speciaal onderwijs heeft Esther ons fijne begeleiding gegeven. Esther was voor mij ook altijd bereikbaar, per app, telefonisch en ook altijd bereid om thuis langs te komen. Het even overleggen als het weer moeilijk was of even sparren in hoe iets op te pakken. Door haar ervaring veel praktische oplossingen. Ik heb vooral in de beginperiode vaak gedacht dat het niet meer goed ging komen. Nu ruim een jaar verder hebben we een hele gelukkige zoon thuis die met heel veel plezier naar school gaat. Esther heeft daar heel veel aan bij gedragen. Esther bedankt voor al je tijd en begrip en je betrokkenheid.

Jacqueline Bruggink

Begeleiding bij passend onderwijs

17 februari 2019

Esther begeleidt onze tienerdochter. Wij hebben contact met haar gezocht toen onze dochter vast liep op school en we er zelf niet met school meer uitkwamen. Esther heeft ervoor gezorgd dat de school meer begrip kreeg voor de aanpassingen die nodig waren en dat deze aanpassingen doorgevoerd werden. Met mijn dochter gaat het nu redelijk goed op school. Onze dochter kan nog steeds bij Esther terecht. Esther begrijpt wat het is om autisme te hebben, ze heeft hier prive ook mee te maken. Dat maakt het zo fijn om met Esther te praten.

Lisanne

Uitgebreide zorg op diverse vlakken

23 november 2018

Bijna 2 jaar geleden maakte ik kennis met Esther toen zij mij aanbevolen was via Zuid doet samen. Ik zocht toen iemand die mij kon helpen met diverse aanvragen voor WMO en PGB-zvw. Haar kennis en doorzettingsvermogen hierin bleek al snel uit diverse resultaten. Ook mijn woning werd toegankelijker voor mij. Toen dit proces klaar was, heb ik een afspraak gemaakt bij het UMC Utrecht voor een onderzoek naar autisme. Als vrouw van toen 52 wilde ik graag weten of ik net als mijn zoons een vorm van autisme had en dat bleek inderdaad het geval, ik heb het syndroom van Asperger. Daarop ben ik samen met Esther op zoek gegaan naar manieren waarop ik vastliep en de mogelijkheden om vorm te geven aan de problemen en oplossingen. Helaas bleek toch ook dat er nog psychische problemen uit mijn verleden een rol spelen en hiervoor ben ik onder behandeling bij een psycholoog. Esther speelt hierin de rol van het luisteren naar dagelijkse zaken waar ik tegenaan loop en we zoeken samen naar oplossingen.

Herma Rouwenhorst

Hoe kom je verder? Gewoon door Esther te bellen.

21 maart 2018

Vanwege mijn ADHD zat ik vast in bepaalde privé situaties. Esther heeft mij de juiste richting gestuurd zodat ik weer geestelijk en lichamelijk verder kan.

Esther bedankt daarvoor.

Een ADHD er.

Dit Is DE ALLER BESTE WEBSITE EVER CREATED

31 januari 2018

Hoi iedereen die dit leest, dit is de aller beste website ever

Ruben Boas Berg

Compleet en pro-actief

18 januari 2018

Esther is een coach die out-of-the-box denkt. Heerlijk, want zo komt zij aan oplossingen waar we zelf niet aan denken. Top!!! Daarnaast kijkt zij naar privé én werk, en wat we nodig hebben. Dank je wel!!!

L en R

De beste

17 januari 2018

Ik ken Esther nu een paar jaar ze is mijn levensloop coach zonder haar hulp had ik en mijn ouders het de laatste paar jaar niet gered ze heeft mij alle hulp gegeven die ik nodig dank zij haar sta ik er nu goed voor met alles

Madelon Blok

Onze redder in nood

17 januari 2018

Ongeveer ik denk 2 jaar geleden kwam Esther voor onze dochter in ons leven zij heeft er mede voor gezorgd dat onder haar begeleiding veel veranderd is in haar maar ook ons leven je kwam via de psycholoog bij onze dochter in het begin ging het wat moeizaam maar toen ze jou vertrouwde en merkte dat je haar na 2 keer niet in de steek lied ,begon alles goed te draaien en na een jaar ging je ff in de slaap stand en toen onze dochter een huisje kreeg heeft ze jou weer gebeld en was je er weer voor haar maar ook voor ons wat wij als erg fijn vonden nu zijn we 6 weken verder en heeft ze alles op de rit .en ga jij weer op de achter grond Esther erg bedankt voor de goeie adviezen en tips wij als ouders zijnde hebben er super veel van geleerd ,en konden ook ouder zijn en niet alleen mantelzorger hoop dat je nog veel cliënten mag begeleiden

Je bent voor ons in ieder geval een TOPPER’,

Hendrina Blok