Werk en mogelijkheden

Er zijn twee kanten aan “problematiek rondom werk”: je zoekt en vindt geen werk, of je werk is onbevredigend en frustrerend. In beide gevallen is er letterlijk ‘werk aan de winkel’.

Karakter en gedrag

Op het werk kunnen karakters behoorlijk verschillen. Soms levert dat irritaties op en soms wordt samenwerken wel heel erg moeilijk. Inzicht in het gedrag van anderen, reacties van anderen en jouw eigen karakter zijn dan belangrijk. Als je daar mee leert omgaan kan samenwerken weer leuk worden!

We willen ons allemaal graag prettig voelen op ons werk en onze kwaliteiten zo goed mogelijk benutten. Als dit niet lukt door b.v. autisme, dan is het goed om te kijken naar je persoonlijke mogelijkheden en het toewerken naar begrip op de werkvloer.

Je kunt anderen niet veranderen, maar je kunt jezelf wel versterken door te snappen wat je nodig hebt om te kunnen functioneren in een werksituatie.

Autisme

Een van mijn specialismen is autisme. Het begint gelukkig steeds normaler te worden om deze unieke eigenschap te erkennen en te herkennen. Maar belangrijker is hoe we hier mee om kunnen gaan. Ik help je daar mee, ook in teamverband.

WMO-begeleiding

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning biedt de mogelijkheid om begeleiding te ontvangen bij het versterken van je zelfstandigheid. Het vinden of behouden van werk is daarbij een belangrijke doelstelling. Als Levensloopcoach help ik je bij het aanvragen van een indicatie.
Zodra dat rond is kunnen we samen een traject opstellen waarin we stap voor stap werken aan haalbare doelen.