Reviews

Hoe heb je mijn coaching/begeleiding ervaren?
Wil je hieronder je reactie geven?

Jouw reactie (Kies beoordeling):

Wordt niet getoond
Wordt wel getoond

Warm en pragmatisch!

R.K. en gezin 19 mei om 16:53

We mochten na de diagnose van onze oudste zoon begeleiding krijgen van Esther. Een verademing, geen cursus, avondvullend, massaal maar persoonlijk, gericht en pragmatisch. Precies op maat voor ons gezin. Zonder nadruk op enkel problematiek maar juist ook inzet van de sterke kanten. Haar kennis en ervaring zijn enorm helpend want het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden.

Fijne samenwerking

Georgia 18/03/21

Fijn samengewerkt met Esther om begeleiding te geven aan een medewerker van ons. Het was voor haar ook een nieuwe constructie, maar met haar flexibiliteit en expertise een mooie begeleiding neer gezet!

Goed doorverwezen!

Maks 18/02/21

Ik heb Esther benaderd met de vraag of zij mij kon begeleiden voor mijn Autisme. Wij hebben elkaar 3x gezien. Esther is ook nog een keer mee geweest naar m'n psycholoog. Heel fijn! Na wat bezoeken en gespreken vond Esther eigenlijk dat bij mij een andere soort begeleiding beter zou passen. Dus heeft ze mij gekoppeld aan een bekende collega van haar die met paarden coacht. Wij hebben kennis gemaakt en dat klikte. Heel fijn dat Esther iemand wist te vinden die mij verder kon begeleiden! Bedankt daarvoor!

Goede begeleiding en open voor feed-back

M.H. 15/07/20

De coaching van mijn volwassen autistisch kind was wel bijzonder.
Via het WMO heeft mijn kind Esther als coach uitgezocht. Ze had hulp nodig, omdat ze haar verhaal niet kwijt durfde of kon.
In het begin vond mijn trans-dochter het even wennen om vertrouwelijk te zijn met iemand die ze niet kende en die anders reageerde dan ze wellicht verwachtte. Dit heeft ze met Esther bespreekbaar gemaakt en daarna ging het heel goed.
Esther heeft geholpen bij het uit de kast durven komen en begeleid bij het huisartsbezoek en zaken regelen, ook voor de stap naar scholing.
Esther heeft mij, als moeder, in overleg met mijn trans-dochter, telkens op de hoogte gehouden. Ze is een grote steun in de stap, die gezet diende te worden, geweest.

Accuraat

Henk 15/07/20

Via het WMO heeft mijn jong volwassen kind hulp gekregen en Esther uitgezocht als coach.
De problematiek, die ze had was niet eenvoudig.
Hiervoor kwam Esther hulp bieden.
Esther luistert en vraagt door, zodat ze tot het punt komt 'waar het om draait' en zoekt de wegen waar de oplossing te vinden is. Ze gaat mee om te begeleiden, daar waar ondersteuning nodig is. Uiteindelijk tot de client zelf verder kan, in ons geval.
Bij ons is ondersteuning geweest naar diverse instanties, waaronder naar gezondheidszorg en naar scholing.
Een goed resultaat.

Veel expertise en contacten

Mirjam 16/05/20

Esther is mijn coach ivm autisme. Ik heb ook kinderen met autisme. Doordat zij veel kennis en ervaring met autisme heeft, kon zij mij goed helpen. Ze besteedt aandacht aan het feit dat er bij autisme verschillende ontwikkelingen naast elkaar lopen en dat een kind op het ene gebied verder kan zijn dan op het andere gebied. Dat vond ik helpend. Daarnaast heeft ze in Apeldoorn veel contacten en kent ze veel mensen. Dat is handig en daardoor kan ze ook goed meedenken als je ergens naar op zoek bent. Tot slot vond ik het fijn dat ze meegaat naar gesprekken, bijvoorbeeld op school van de kinderen of met mij mee naar het UWV.

wanneer je rust in je hoofd wilt

anoniem 6/03/20

ik ben bij Esther terecht gekomen via het WMO loket. Door omstandigheden kon ik zelf niet meer mijn dagelijkse dingen regelen zonder daarbij enorm in de stress te raken. Na een scheiding kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht waardoor ik dingen niet meer helder kon zien en mijn energie op raakte.

Na een gesprek met het WMO loket kreeg ik een indicatie voor begeleiding en is Esther mij toegewezen.

We hadden eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik was en die was er.

Esther komt eens in de week bij mij en dan nemen we de dingen van die week door.

Als er naar instanties gebeld moet worden zit Esther erbij en zetten we de telefoon op luidspreker zodat zij ook meekrijgt hoe een gesprek verloopt en kan zich dan ook inmengen in het gesprek wanneer er onduidelijkheden zijn of zij aan mij ziet dat de spanning op begint te lopen.

Dit alles gebeurt uiteraard na goedkeuring van de persoon aan de telefoon zodat het transparant blijft voor iedereen.

Na een aantal weken merkte Esther op ( ik had de diagnose borderline) dat zij het idee had dat ik een mis diagnose had gekregen en dacht dat autisme eerder bij mij van toepassing was.

Zij heeft hier zowel privé als zakelijk mee te maken en heeft een dusdanige kennis hiervan dat zij dit kon herkennen.

Ik was toen nog in een praatgroep bij GGnet en heb dit daar aangekaart bij mijn contact persoon, deze wuifde dit redelijk vlot van tafel om diverse redenen.

Esther was van mening dat ik een second opinion bij een anderen instelling moest vragen (als ik daar achter stond).

Zo gezegd zo gedaan is zij op zoek gegaan en kwamen we bij het UMC in Utrecht uit.

Uiteindelijk kreeg ik toch een verwijzing van het GG-net in Apeldoorn en heb ik diverse testen gehad.

Daaruit bleek dat ik inderdaad autisme heb (wat bij vrouwen vaker over het hoofd wordt gezien).

Door de doortastendheid en oplettendheid van Esther is een foute diagnose (en therapieën) van ruim 30 jaar in klap weer recht gezet en ga ik nu de juiste en gerichte therapie volgen.

Zij stuurt mij ook links en leent mij boeken met informatie over autisme zodat ik er zelf ook meer zicht op krijg.

Ik ben haar erg dankbaar voor haar doorzettingsvermogen, ook heb ik nu voor het eerst het gevoel dat ik eindelijk door een hulpverlener serieus genomen word.

Zij luistert niet alleen, zij hoort mij ook echt omdat zij zich serieus inzet en passie heeft voor haar werk.

Dit alles heeft geresulteerd in veel meer rust in mijn leven en overzicht.

Ik gun iedereen die vastgelopen is iemand als Esther

Als het op school niet meer lukt!

Jacqueline Bruggink 15/01/20

Vorig jaar liep onze zoon (PDD-NOS)vast op voorgezet onderwijs. De overstap van basis onderwijs op een kleine dorpsschool naar een school in de stad was te groot en te overweldigend. Onze zoon zat thuis en het lukte niet meer om naar school te gaan. Via CJG kregen we het voorstel om een levenscoach te zoeken. Esther kwam met hele praktische oplossingen. Samen met onze zoon ging ze naar school, kort gesprek met de leerkrachten. Gewoon uitleggen wat hij nodig had. Het vertrouwen en begrip. Uitleg waarom hij soms het lastig had, een time-out kaart met daarop de stappen die hij kon nemen, maar vooral om begrip vragen en onze zoon kreeg het vertrouwen weer terug. Esther ging mee naar gesprekken die wij als ouders hadden op school. Op school wordt je gezien als ouder die zich teveel zorgen maakt om het kind. Natuurlijk is dat ook zo maar door de aanwezigheid van Esther die dan op het moment dat je zelf het niet meer weet, je aanvult in een gesprek en ook natuurlijk aanwezig is als professional maakt dat ook school het niet meer alleen ziet als een "lastige" ouder met een "lastig" kind. Helaas is het niet gelukt om op deze school te blijven maar ook in de overstap naar speciaal onderwijs heeft Esther ons fijne begeleiding gegeven. Esther was voor mij ook altijd bereikbaar, per app, telefonisch en ook altijd bereid om thuis langs te komen. Het even overleggen als het weer moeilijk was of even sparren in hoe iets op te pakken. Door haar ervaring veel praktische oplossingen. Ik heb vooral in de beginperiode vaak gedacht dat het niet meer goed ging komen. Nu ruim een jaar verder hebben we een hele gelukkige zoon thuis die met heel veel plezier naar school gaat. Esther heeft daar heel veel aan bij gedragen. Esther bedankt voor al je tijd en begrip en je betrokkenheid.

Begeleiding bij passend onderwijs

Lisanne 17/02/19

Esther begeleidt onze tienerdochter. Wij hebben contact met haar gezocht toen onze dochter vast liep op school en we er zelf niet met school meer uitkwamen. Esther heeft ervoor gezorgd dat de school meer begrip kreeg voor de aanpassingen die nodig waren en dat deze aanpassingen doorgevoerd werden. Met mijn dochter gaat het nu redelijk goed op school. Onze dochter kan nog steeds bij Esther terecht. Esther begrijpt wat het is om autisme te hebben, ze heeft hier prive ook mee te maken. Dat maakt het zo fijn om met Esther te praten.

uitgebreide zorg op diverse vlakken

Herma Rouwenhorst 23/11/18

Bijna 2 jaar geleden maakte ik kennis met Esther toen zij mij aanbevolen was via Zuid doet samen. Ik zocht toen iemand die mij kon helpen met diverse aanvragen voor WMO en PGB-zvw. Haar kennis en doorzettingsvermogen hierin bleek al snel uit diverse resultaten. Ook mijn woning werd toegankelijker voor mij. Toen dit proces klaar was, heb ik een afspraak gemaakt bij het UMC Utrecht voor een onderzoek naar autisme. Als vrouw van toen 52 wilde ik graag weten of ik net als mijn zoons een vorm van autisme had en dat bleek inderdaad het geval, ik heb het syndroom van Asperger. Daarop ben ik samen met Esther op zoek gegaan naar manieren waarop ik vastliep en de mogelijkheden om vorm te geven aan de problemen en oplossingen. Helaas bleek toch ook dat er nog psychische problemen uit mijn verleden een rol spelen en hiervoor ben ik onder behandeling bij een psycholoog. Esther speelt hierin de rol van het luisteren naar dagelijkse zaken waar ik tegenaan loop en we zoeken samen naar oplossingen.

Hoe kom je verder? Gewoon door Esther te bellen.

Een ADHD er. 21/03/18

Vanwege mijn ADHD zat ik vast in bepaalde privé situaties. Esther heeft mij de juiste richting gestuurd zodat ik weer geestelijk en lichamelijk verder kan.

Esther bedankt daarvoor.

Dit Is DE ALLER BESTE WEBSITE EVER CREATED

Ruben Boas Berg 31/01/18

hoi iedereen die dit leest, dit is de aller beste website ever

Compleet en pro-actief

L en R 18/01/18

Esther is een coach die out-of-the-box denkt. Heerlijk, want zo komt zij aan oplossingen waar we zelf niet aan denken. Top!!! Daarnaast kijkt zij naar privé én werk, en wat we nodig hebben. Dank je wel!!!

De beste

Madelon Blok 17/01/18

Ik ken Esther nu een paar jaar ze is mijn levensloop coach zonder haar hulp had ik en mijn ouders het de laatste paar jaar niet gered ze heeft mij alle hulp gegeven die ik nodig dank zij haar sta ik er nu goed voor met alles

onze redder in nood

Hendrina Blok 17/01/18

Ongeveer ik denk 2 jaar geleden kwam Esther voor onze dochter
in ons leven zij heeft er mede voor gezorgd dat onder haar begeleiding veel
veranderd is in haar maar ook ons leven je kwam via de psycholoog bij onze
dochter in het begin ging het wat moeizaam maar toen ze jou vertrouwde en merkte dat je haar na 2 keer niet in de steek lied ,begon alles goed te draaien en na een jaar ging je ff in de slaap stand en toen onze dochter een huisje kreeg
heeft ze jou weer gebeld en was je er weer voor haar maar ook voor ons wat wij
als erg fijn vonden nu zijn we 6 weken verder en heeft ze alles op de rit .en ga
jij weer op de achter grond Esther erg bedankt voor de goeie adviezen en tips
wij als ouders zijnde hebben er super veel van geleerd ,en konden ook ouder
zijn en niet alleen mantelzorger hoop dat je nog veel cliënten mag begeleiden
je bent voor ons in ieder geval een TOPPER',